Dressyr
22 oktober 2012 16:28

Träna med Spanska Ridskolan

Från och med våren 2013 kan du - om du är en erfaren ryttare med tjock plånbok - träna med egen häst för beridarna på Spanska Ridskolan i Wien.

Att världsberömda Spanska Ridskolan nu öppnar upp för ridlektioner är inte bara för att få en bredare publik – de senaste åren har man gått med stora förluster. Affärskvinnan Elizabeth Gurtler tog över 2007 och började med att minska lönerna och dubbla antalet föreställningar. Nu vill man dra in mer pengar genom att öppna upp för undervisning på Lipizzaner Training Centre i Heldenberg, där de vita lippizanerhingstarna spenderar sina viloperioder och unghästutbildningen pågår. En privatlektion på egen häst kommer att kosta 250 euro.

Det är första gången i sin 440-åriga historia som Spanska Ridskolan erbjuder lektioner.
– Vi vill behålla Spanska Ridskolans traditioner och dela med oss av våra hundraåriga erfarenheter. Kapaciteten finns här och vi har tillräckligt många ryttare som kan klara av träningen, säger chefsberidaren Andreas Hausberger till Horse & Hound.

Enligt Hausberger måste de som är intresserade av lektioner rida på hög nivå, även om man inte behöver vara tävlingsryttare.
– Alla kan ansöka, men man måste skicka med ett videoklipp av sig själv i träning. Därefter bestämmer vi vilka vi tar med.
Intresset är redan stort och man har fått bokningar från hela världen, menar Hausberger.

Källa: Horse & Hound

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar