Sverige
17 november 2020 14:56

Travkusk utpressades efter sexuella övergrepp på hästar

ÖvergreppEn svensk travkusk filmade medan han utsatte flera hästar och även sin hund för sexuella övergrepp. Två män, som fått tillgång till filmerna, bedrev sedan utpressning mot mannen - något som fick kusken att polisanmäla dem.

Travkusk utpressades efter sexuella övergrepp på hästar
Den svenske travtränaren filmade flera sexuella övergrepp på hästar. Bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: iStock

Under 2019 och i början av 2020 anmälde den svenske travkusken till polisen att han blivit utsatt för utpressning, då två män ska ha krävt att mannen skulle betala över 400 000 kronor – annars skulle männen sprida filmer på kusken där han begår sexuella övergrepp mot hästar och även en hund.

I polisförhören ska kusken ha berättat att han utsatt djuren för övergrepp.
– Det är sexuellt men det är inga skador på hästarna. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det finns inget bra sätt att säga det på. Det är rätt extrema grejer. I början var det milt men sedan blev det värre. Det gick till en sådan nivå att om det kommer ut så funderar jag på var jag kan fly någonstans, säger mannen i polisförhöret enligt Göteborgs-Posten.

Kusken menar att allt startade med att han fick kontakt med en kvinna, som ska ha uppmuntrat honom att göra filmerna och sedan skicka dem till henne.

”Ville ge honom en näsbränna”

Männen som hotat kusken med filmerna åtalas nu för utpressning. En av dem ska ha sagt i polisförhör att man inte ville åt pengarna.

– Jag ville ge honom en näsbränna. Jag hade tyckt det varit trevligt om det hade löst sig. Att han kommit med pengarna så hade jag gett tillbaka dem och sagt ”gör fan aldrig om det”. Ville jag ha pengar så hade jag sålt det till Aftonbladet.

I förhör har männen uppgett att de haft över 170 filmer där travkusken har förgripit sig på djur, något som kusken förnekar. Han säger att han skickat andra filmer till utpressarna, filmer som han hittat på nätet. Han själv finns bara med i fyra-fem filmer, menar han.

Expressen skriver att tränaren har godkänt ett strafföreläggande för brott mot djurskyddslagen. för sexuell handling mot hund, och ska nu betala dagsböter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden