Hoppning
19 januari 2023 06:20

Tre starka ryttare rider världscupen i Leipzig

VärldscupenEfter världsettans världscupseger i Basel har det nu blivit dags för nästa världscuptävling, denna gång i Leipzig. På plats för att plocka viktiga poäng är tre starka landslagsryttare.

Tre starka ryttare rider världscupen i Leipzig
Wilma Hellström och Cicci BJN. Foto: Roland Thunholm

Världscuptävlingarna byter av varandra när det börjar närma sig världscupfinalen som går i Omaha i april. Efter söndagens svenska världscupseger i Basel har det nu blivit dags för Leipzig att bjuda in till världscupkval. Tre starka landslagsryttare representerar de svenska färgerna.

På plats för att plocka viktiga världscuppoäng är Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtegaele och Kendrick 4, Linda Heed med Laurien van Orshof, Heartcore L och Simona VS samt Wilma Hellström med Cicci BJN och Quinti von Hof.

Wilma Hellström är den som just nu ligger bäst till i totalställningen med sina 30 poäng och en sextonde plats. Angelica Augustsson Zanotelli tog en topplacering i 1,60-klassen i Basel men fick inte med sig några världscuppoäng. Med de 20 poängen hon fick efter segern i Helsingfors har hon goda chanser att avancera och bli en av de 18 bästa ryttare i västeuropeiska ligan som slutligen får rida i Omaha.

Världsettan Henrik von Eckermann leder ligan med överlägsna 88 poäng efter att ha plockat flera placeringar under säsongen, med segrar i både Verona och Basel.

Linda Heed är landslagets nytillskott i A-truppen och gör sin första start i säsongens världscup. Under 2022 gjorde hon bland annat fina resultat i Global Champions Tour.
– Linda har gjort en jättebra resa. Hon är en väldigt erfaren ryttare och vi har haft ögonen på Laurien under en lång tid. Där finns mycket potential, sa förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i samband med att landslagstrupperna för 2023 släpptes.

Så följer du världscuptävlingarna i Leipzig

Söndagens världscupklass startar klockan 15.00 och Ridsport rapporterar direkt.

Världscupen sänds även i SVT1 och SVT Play klockan 14.50-16.00 och går sedan över till SVT2 och SVT Play klockan 16.00-17.20 – länk till SVT Play.

Även Clipmyhorse (betaltjänst) sänder live, både från världscupen och andra klasser.

Start- och resultatlistor
Aktuell ställning i världscupen
Fullständig deltagarlista

Efter Leipzig återstår tre deltävlingar i den västeuropeiska hoppligan, innan finalen i Omaha i början av april. Näst på tur är Amsterdam den 25-29 januari, därefter är det i Bordeaux den 2-5 februari och sista kvalet går i Göteborg den 23-26 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden