Hoppning
30 september 2017 18:05

Tre svenska 1,50-placeringar i Barcelona

TrissInför kvällens Nations Cup-final reds det en 1,50 i Barcelona. Alla svenska ryttare nollade i grundomgången och tre av dem blev placerade. Bäst gick det för Henrik von Eckermann och Chacanno.

Tre svenska 1,50-placeringar i Barcelona
Henrik von Eckermann och Chacanno red hem en fjärdeplats i Barcelona (arkivbild).

Vid finalmeetinget av Nations Cup i Barcelona reds under lördagen en 1,50-hoppning. Fyra svenska ryttare startade i klassen – lagryttarna förstås på andra hästar än kvällens finalhästar: Henrik von EckermannChacanno, Peder FredricsonH&M Carat Desire och Douglas LindelöwAmrod. Rolf-Göran Bengtsson startade på Oak Grove’s Carlyle.

Alla fyra svenska ryttare nollade i grundomgången. I omhoppningen var det Henrik von Eckermann som kunde upprepa bedriften och tog med 37,41 sekunder en fjärde plats i klassen – en placering som gav cirka 60 000 kronor i prispengar.

För Peder och Rolf-Göran blev det fyra fel i omhoppningen vilket gav dem placeringarna 11 och 14 med drygt 6 000 respektive 4 000 kronor i prispengar. Douglas fick i omhoppningen 12 fel och hamnade utanför placeringarna.

Svensk i topp blev det ändå efter som segrade i klassen blev William Whitaker, Storbritannien, på SWB-valacken Fandango (f-03 e Last Liberty-Krocket, uppf Karl-Erik Larsson. Även på åttonde plats placerade sig en SWB-häst: Silverstone G (val f-08 e Diamant de Semilly-Vancouver, uppf Pia Svensson) riden av Laura Klaphake, Tyskland.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden