Fälttävlan
9 mars 2020 06:25

Tre svenska OS-kval i Barocca d’Alva

OS-kvalPhilippa Magnusson, Anna Freskgård och Sofia Sjöborg har spenderat två veckor i Portugal, på tävlingarna i Barocca d'Alva. Målet med resan har varit att starta upp fälttävlanssäsongen tidigt och få kvalresultat till OS i Tokyo - något de alla tre nu kan bocka av på sin lista.

Tre svenska OS-kval i Barocca d’Alva
Anna Freskgård och Fly Away vd N.Ranch i Baroccas vattenhinder - ekipaget är nu OS-kvalat. Foto: Irish Eventing

Ett kvalificerande resultat innebär inte någon garanterad OS-plats i det svenska laget, men nu har Philippa Magnusson/Cesar, Anna Freskgård/Fly Away vd N. Ranch och Sofia Sjöborg/Bryjamolga vh Marienshof Z sett till att de finns med på listan över OS-kvalade svenska fälttävlansryttare.

De tre svenska ryttarna hade sedan tidigare godkänt resultat i minst en kort fyrstjärnig klass och nu sattes OS-kvalen i den långa fyrstjärniga klassen i Barocca, CCI4*-L, som hade 18 ekipage till start.

135_philippa Magnusson_cesar_swe
Philippa Magnusson var bäst av svenskarna med sin Cesar. Foto: Irish Eventing

Vann gjorde irländaren Padraig Maccarthy Leonidas II, med totalt 39,1 straff. Philippa Magnusson var bäst av svenskarna i startfältet – det blev en femteplats med Cesar efter 38,7 straff i dressyren, felfri terräng på hinder men med 13,2 tidsfel, samt 12,4 fel i banhoppningen.
Anna Freskgård klarade precis kvalet med sina totala 68,8 straff på sjundeplatsen, efter bland annat fyra nerslag i hoppningen. Sofia Sjöborg slutade nia.

154_sofia Sjoborg_bryjamolga Vh Marienshof Z_swe
Sofia Sjöborg och Bryjamolga vh Marienshof Z. Foto: Irish Eventing

Flera svenska placeringar

Sofia Sjöborg red även hem en placering i den långa trestjärniga klassen, CCI3*-L, där hon var sexa med Cooley Cosmopolitan Diamond. I CCI2*-L var Vendela Eriksdotter Rubin placerad nia med Veillonella.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden