Dressyr
7 juni 2018 16:20

Tre tyska toppekipage borta från mästerskap

SkadorDet är svajigt i de tyska dressyrleden just nu. Tre av spetstruppens ekipage har tvingats lämna återbud till de tyska mästerskapen.

Tre tyska toppekipage borta från mästerskap
Isabell Weths Emilio kommer inte till start, men dessbättre har hon som bekant två andra starka kort. Arkivbild: Roland Thunholm

Tyska ridsportförbundet har på kort tid meddelat tre strykningar från helgens tyska mästerskap i dressyr. Det gäller ekipage som samtliga ingår i den tyska spetstruppen, Olympiakader.

De dubbla olympierna och tidigare världsettorna Desperados FRH och Kristina Bröring-Sprehes återbud blev känt i går. De gjorde en framgångsrik comeback på tävlingsbanorna i våras efter 16 månaders skadeuppehåll och hästen har nu drabbats av en annan skada.

Dorothee Schneiders Showtime FRH,  en annan av hästarna från OS-guldlaget i Rio, ströks något tidigare. Han är åter i träning efter en skada, men anses inte vara helt redo för mästerskapet. Sist ut bland toppnamnen att försvinna från mästerskapet av hälsoskäl är världsrankningens treor Isabell Werth och Emilio 107. Werth startar dock med Weigeold OLD och Don Johnson FRH.

VM närmar sig och efter Aachen-tävlingarna, som inleds den 13 juli, väntar slutliga uttagningar.
“Gudskelov är det fortfarande gott om tid till Aachen och de slutliga nomineringarna” säger Monica Theodorescu i dressyrlandslagets ledning på förbundets sida där hon berättar att hon är ledsen över strykningarna för såväl de drabbade ryttarnas skull som för det tyska mästerskapets skull.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden