Sportnytt
8 april 2015 20:23

Trio redo för final

Det är första flygturen för hästarna och första besöket i USA för både ryttare och hästar. De är snart på väg till sin första världscupfinal - Douglas Lindelöw, Paulinda Friberg och Malin Hamilton med hästarna Casello, Di Lapponia T och Fleetwood.

Trio redo för final
Paulinda Friberg och Di Lapponia T, här från årets Gothenburg Horse Show, åker snart till världscupfinalen i Las Vegas. LottaGyllensten

Douglas Lindelöw och Casello har testat tidshoppning – den första finalklassen går direkt mot klockan med tidstillägg för rivna hinder – på en tysk tävlingsplats som en del av uppladdningen.

Malin Hamilton och Fleetwood gör den sista uppladdningen i Tyskland hemma hos Patrik Kittel innan det är dags att på lördag lasta hästen på Shiphol i Amsterdam för flyget över Atlanten.

Paulinda Friberg och hästen Di Lapponia T från Flyinge har gjort kometkarriär. Från Grand Prix-debut 2014 via VM-reserv och nu till världscupfinal.

– Ja jisses ja, det här är hur stor som helst. Det är knappt att jag fattar det själv, säger Paulinda på Ridsportförbundets hemsida.

Finalens hemsida
Start- och resultatlistor
WC-finaler i SVT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden