Dressyr, Ponny
20 juli 2020 15:14

Trippla segrar till Moa Pålsson i Stockholm

NationelltMoa Pålsson var oslagbar hos Stockholms Ponnyklubb i helgen. Trots att hon själv inte var helt nöjd med första starten, kammade hon hem inte mindre än tre segrar av tre möjliga. Även Julia Roswall och Elin Hävrén utmärkte sig med två topplaceringar vardera.

Trippla segrar till Moa Pålsson i Stockholm
Moa Pålsson och Rosdala Poseidon tog silver på lag-SM i fjol. Foto: Privat

Känslan i första klassen, som var FEI Inledande program, var inte toppen, berättar Moa Pålsson som kom till start i tre klasser i helgen hos Stockholms Ponnyklubb. Trots detta vann hon med 62,362 procent i kategori RÅÖ tillsammans med ponnyn Rosdala Poseidon.

Efteråt analyserade hon ritten med sin tränare Sandra Karlsson.
– Jag ändrade om en hel del inför lördagens start, och det kändes mycket bättre i både lördagens och söndagens klasser. Tyvärr hade vi lite missar på grund av hemska insekter som Poseidon verkligen inte gillade.

Ekipaget vann även FEI Lagprogram ponny och FEI Mästerskapsprogram ponny på 68,041 procent respektive 68,572 procent, något som ryttaren var väldigt glad över.
– Poseidon är en väldigt positiv ponny med mycket energi som älskar att få åka iväg och tävla. När vi är helt samspelta så ger han en helt otrolig känsla inne på banan. Det bästa han vet är göra ökad trav och galopp.

– Målet med honom i år är att få bra resultat på SM och i elitlaget med Täby Ryttarsällskap  och förhoppningsvis rida lag-SM. I övrigt så letar jag just nu även efter en juniorhäst, säger Moa Pålsson.

Även Hävrén och Roswall levererade

I kategori RÅ16 i FEI Inledande program vann Elin Hävrén och Romeo’s Goodwill med 65,070 procent. Tvåa blev Julia Roswall och Taxman som red ihop 64,931 procent, medan Emmie Walldén och Napoleon knep tredjeplatsen med 64,306 procent. Fyra blev Elsa Åhlin och Chicago på 61,597 procent.

Tvåa efter Moa Pålsson i FEI Lagprogram ponny i kategori RÅÖ blev Oliver Hansson och Kaizer på 65,357 procent. I kategori RÅ12 vann Vida Nordling Pettersson och Wyken Not-A-Lotta Bottle med 66,929 procent.

I kategori RÅ16 i FEI Lagprogram ponny vann Evelyn Fägnell Ljungh och Boldermans Boston som red ihop 71,143 procent. Tvåa blev Agnes Frejd och Plus på 68,286 procent medan Minna Broberg och Runsås Riviera landade som trea med 67,572 procent.

I FEI Mästerskapsprogram ponny kom Emelie Klintfors och Joelsbo Dewdrop tvåa efter Moa Pålsson med 66,757 procent. Segern i kategori RÅ16 gick återigen till Evelyn Fägnell Ljungh och Boldermans Boston med 69,392 procent. Tvåa blev ännu en gång Julia Roswall och Taxman som red ihop 66,892 procent och trea blev Elin Hävrén och Romeo’s Goodwill på 66,622 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden