Ponny
27 juni 2021 17:19
Ridsportplus

Triss i segrar för Linnea Åberg-Cronin

NationelltLinnea Åberg-Cronin lämnar midsommarhelgens hopptävlingar på Grevagården med tre blågula rosetter – en av dem i meetingets Medelsvår A: "Det är det bästa resultat jag gjort med min ponny," säger 14-åringen om ponnyn som hon beskriver som snäll och känslig.

Triss i segrar för Linnea Åberg-Cronin
Linnea Åberg-Cronin och Mohulla Playboy vann sin andra Medelsvår A. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var andra starten någonsin i Medelsvår A för Linnea Åberg-Cronin och kategori D-ponnyn Mohulla Playboy (CPBS val f 2011 e Danesfield Prince-Ard Archer, uppf Mr Dennis O’Halloran, äg A & A Sporthorses AB).

Han blir taggad och tycker det är roligt att tävla och med ärevarv och så. Linnea Åberg-Cronin.

– Jag gick ut sist i klassen och visste att jag skulle behöva vara både dubbelnolla och ganska snabb för att vinna. Och det var jag, säger Linnea Åberg-Cronin som tävlar för Skyrup Country Club Ryttarförening.

Hon är 14 år och bor i skånska Hörby. Medelsvår A-segern är extra rolig då det bara var ekipagets andra start på nivån.
– Jag har utbildat honom själv upp till den nivån. Det känns riktigt kul att se att allt jobb börjar komma fram, att han kan visa att han kan hoppa de här stora klasserna, säger Linnea Åberg-Cronin.

Snäll och känslig

Hon har haft segerponnyn i snart två år och beskriver honom som väldigt snäll i all hantering, men känslig att rida.
– Han blir taggad och tycker det är roligt att tävla och med ärevarv och så.

I slutet av förra året ingick ekipaget i det svenska segerlaget i Baltic Cup.
– Det var stort också, men det är det bästa resultat jag har gjort med honom, säger Linnea Åberg-Cronin som inte har planerat vad som händer i tävlingsväg härnäst.

Medelsvår A-klassen för D-ponnyer hade sex startande. Borås Fältrittklubbs Ella Ramnegård/Kilteel Jimbob blev tvåa efter att ha varit dubbelnolla på en tid som var några sekunder långsammare än segrarens.

Runstensryttare vann

I kategori C var det åtta ekipage till start i söndagens Medelsvår A-klass. Runstensekipaget Kajsa Berggren/Yes To Carrots vann efter två felfria rundor närmast före Vikbolandets Agnes Rustan/Harefield Diego.

Vägen hem från Trollhättans Sportryttares tävlingar på söndagen gick lätt för Linnea Åberg-Cronin med tre blågula rosetter i lastbilen. Hon vann även två Lätt A-klasser med sin andra D-ponny, Knockmullen Baystar Beauty.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden