Sverige
20 december 2018 15:54

Två döms för djurplågeri efter att ha piskat häst

DomTvå män döms för djurplågeri efter att en häst piskades. Händelsen filmades, och männen erkänner men skyller samtidigt på varandra.

Två döms för djurplågeri efter att ha piskat häst
Händelsen inträffade i juni. Foto: Marlenka/Istock

Det hela utspelade sig på Jägersro i juni i år, där en galopphäst inte ville gå in i startboxen. En av männen slog då hästen i huvudet, men han hävdade i tingsrätten att det var den andra inblandade mannen som sa åt honom att slå, och att han mådde dåligt av det.

Den andra mannen erkänner också djurplågeri, men hävdar att ha inte alls uppmanade till slag, i alla fall inte i huvudet, utan att han tvärtom hade sagt åt honom att sluta.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att filmen från händelsen visar att båda männen har varit delaktiga i misshandeln av hästen och att de har agerat gemensamt och i samförstånd. Därför lägger tingsrätten ingen vikt vid deras försök att skylla på varandra utan dömer dem båda för djurplågeri.

Malmö tingsrätt dömer männen till dagsböter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden