Nyheter
6 april 2018 10:41

Två dopningsfall vid tyska avelsarrangemang

DopningTvå hingstar har lämnat positiva dopningsprov vid Munster Stallion Sport Test och 2018 South German Stallion Licensing i München.

Två dopningsfall vid tyska avelsarrangemang
En hingst har bivit av med sin licens efter att lämnat ett positivt dopningsprov i samband med ett avelsarrangemang i Tyskland. Foto: Roland Thunholm

Det är Eurodressage som berättar om de här positiva dopningsproven. Båda fallen är i Tyskland, Munster Stallion Sport Test var i februari och 2018 South German Stallion Licensing var i januari.

Enligt Eurodressage är det ovanligt att hästar testas vid sådana här arrangemang. Nu testades fyra hästar vid Munster Stallion Sport test. Hopphingsten Cruseon, som fick näst högsta poäng, lämnade ett positivt dopningstest som ska gälla otillåten medicinering. Vilken hingst som lämnade ett positivt prov i München är inte offentligt än.

När det gäller Cruseon har det vidtagits en del åtgärder efter det positiva provet och han har förlorat sin licens. Han kan få tillbaka den genom att göra ett nytt prov eller kvalificera sig till Bundeschampionat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden