Sverige
6 februari 2018 15:49

Två misstänkta knivskärningar polisanmälda

PolisanmälningarDe senaste dagarna har det gjorts två polisanmälningar om misstänkta knivskärningar på hästar i Skåne.

Två misstänkta knivskärningar polisanmälda
Två hästar skadades på kort tid i Skåne. Arkivbild. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

De två polisanmälningarna gäller båda eventuella knivskärningar som hästar kan ha blivit utsatta för. En häst i Västra Ingelstad var febrig i söndags och visade sig ha ett 30 centimeter långt skärskår i ljumsken skriver Sydsvenskan och berättar vidare om en häst på Bökebergs ridgymnasium. Den hästen, som inte behövde sys, ska ha fått en skada i hagen i fredags och enligt tidningen går det enligt veterinär inte att utesluta att det är en skärskada. Enligt Skånska Dagbladet hade hästen skadats vid slidan.

Karin Hero, rektor på ridgymnasiet, berättar i Sydsvenskan om händelsen:
”I så fall skulle det ha skett i dagsljus i hagen då vi har gott om personal, vi anlitar även ett bevakningsföretag, och ingen har sett något misstänkt. Hästen kan ha skadat sig på en gren, blivit sparkad eller liknande. Det har aldrig hänt något sådant tidigare, vi ser allvarligt på händelsen men hoppas att det är en olycka”, säger Karin Hero.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden