Hoppning, Sportnytt
1 oktober 2017 08:00

Två nya utmärkelser från FEI och Longines

FEI AwardsFEI har tillsammans med huvudsponsorn Longines presenterat två nya utmärkelser som kommar att delas ut i hoppning: "Best Jumping Rider" och "Best Horse".

Två nya utmärkelser från FEI och Longines
FEI:s president Ingmar de Vos och Juan-Carlos Capelli, vice ordförande i Longines, presenterar sina två nya utmärkelser. Pierre Costabadie / scoopdyga

Under lördagen presenterade FEI två helt nya utmärkelser som ska delas ut till världens allra bästa hoppryttare och hopphäst. Tillsammans med huvudsponsorn Longines ska FEI prisa den allra bästa hoppryttaren och den allra bästa hästen i hela världen.

Poängen ackumuleras under hela kalenderåret. För ”Best Horse Award”, alltså priset till den bästa hopphästen, kommer hästens tio bästa resultat i Longines ranking att räknas ihop. Det är poäng som tagits i GP-klasser, World Cup-hoppning, Nations Cup-hoppning samt världs- och Europamästerskap. Från finaler och mästerskap kommer poängen att räknas dubbelt.

För ”Best Jumping Rider”, alltså priset till den bästa hoppryttaren, är uträkningen lite enklare. Priset går helt enkelt till den ryttare som leder FEI:s ranking vid slutet av året.

Priserna som delar ut i båda kategorierna är en klocka och en pokal.

Läs mer om utmärkelserna på FEI:s hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden