Sverige
6 december 2018 22:18

Två personer omkom i trafikolyckan med hästekipage

OlyckaTvå personer har dött i den olycka som Ridsport rapporterade om tidigare i dag. En av personerna färdades i bil och en i vagn efter häst.

Två personer omkom i trafikolyckan med hästekipage
Olyckan inträffade under torsdagseftermiddagen. Foto: iStock

Många medier har rapporterat om den olycka som inträffade på E45 i Östersunds kommun i dag strax före 13.30. Länge var det oklart hur många som var inblandade, men uppgifterna på torsdagskvällen gör gällande att det var åtta personer. En timmerbil, en personbil och tre ekipage med häst och vagn var involverade i olyckan.
Under torsdagskvällen uppger polisen att två av de skadade har avlidit. Det är två kvinnor i 60-årsåldern – den ena färdades i bil och den andra i ett av de tre hästekipagen, skriver bland annat Aftonbladet.
Polisen har, enligt Aftonbladet, inlett en förundersökning till vållande till annans död, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Information om hästarnas eventuella skador är ännu inte känd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden