Dressyr
15 oktober 2018 12:59

Två svenska ryttare i världscupdressyrens premiär

PremiärNu är det snart dags för den västeuropeiska världscupligan i dressyr att starta. Två svenskar står på startlinjen vid premiären i Herning.

Två svenska ryttare i världscupdressyrens premiär
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello startar i Herning. Foto: Roland Thunholm

Den västeuropeiska ligan av FEI Dressage World Cup startar i danska Herning. För Sverige rider Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello och Rose Mathisen med Zuidenwind. 

”Herning är en bra tävlingsplats. Jag var där med Paridon Magi förra året. Jag ser verkligen fram mot världscupen den här säsongen”, säger Tinne på förbundets site.

För Tinne är planen två världscuper i Europa, närmare bestämt i Herning och i Stuttgart, och därefter spenderar hon ännu en vinter i Florida. Tinne får räkna poäng från två världscupstarter i USA, full poäng respektive halv poäng, och kan således arbeta sig mot världscupfinalen i Göteborg även under vistelsen på varmare breddgrader.

Bland medtävlarna i Herning finns Adeline Conelissen, Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack, Helen Langehanenberg på Damsey. Grand Prix i Herning går på lördag och världscupküren avgörs på söndag.

Henrik Johnssons förslag om ett nytt, publikvänligare, upplägg för Grand Prix special har fått ett oväntat positivt mottagande.På bilden Rose Mathisen och Zuidenwind under Grand Prix Special vid EM i Göteborg.
Rose Mathisen och Zuidenwind, här under Grand Prix Special vid EM i Göteborg, laddar för världscupsstart. Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden