Dressyr
31 maj 2014 08:15

Två svenskar på pallen – se Tinnes GP-seger

(Uppdaterad) Patrik Kittel och Jeanna Högberg var bland de tre bästa i torsdagens Grand Prix i tyska München-Riem. Det fortsatte lika bra på fredagen.
Se Tinnes segerrunda i Grand Prix.

Två svenskar på pallen – se Tinnes GP-seger
Tinne Vilhelmson Silfvén vann fredagens Grand Prix med Don Auriello. (arkivbild) Lotta Gyllensten

Klassen ingick i den trestjärniga rundan och fick tre 10-åriga ston i topp. Isabell Werth vann på 77,76 procent med framtidshoppet Bella Rose (sto f -04 e Belissimo M) vars piaff är så fin att den ser ut att vara förprogrammerad.

Sedan var det svenskt. Patrik Kittel och Deja gjorde en stark ritt men hade lite problem i övergångarna ur piaffen. I övrigt en stark och fin uppvisning som landade på 74,36 procent. Jeanna Högberg startade Darcia VH först av alla och gjorde ett starkt program utan missar. 70,68 procent höll till tredje plats i parets internationella GP-debut, deras femte start i GP.

Uppdatering fredag
I fredagen trestjärniga Grand Prix Special blev det samma topp som i torsdagens Grand Prix. Werth ar fortfarande för svår för svenskarna men bakom kom Patrik och Deja tvåa på 71,824 procent och Jeanna/Darcia trea med 70,255.

När den femstjärniga rundan inleddes med Grand Prix fick däremot Isabell Werth nöja sig med andra plats på El Santo NRW. Vann gjorde nämligen Tinne Vilhelmson Silfvén som fick 79,46 procent med den tyske Don Auriello (val f -02 e Don Davidoff-White Star). Patrik Kittel förstärkte det svenska inslaget med fjärde plats på Watermill Scandic H.B.C och 73,78 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden