Sportnytt
9 december 2013 17:31

Två svenskar till Genève

Angelica Augustsson och Tomas Eriksson är helgens svenskar till hoppningens Rolex Grand Slam och fyrspannens världscup i CHI GenŨve, Schweiz.

Meetinget, som utnämndes till årets bästa hopptävling 2012, med en av världens största inomhusbanor har under många år haft en världscup i hoppning. En gång även med svensk seger genom Malin Baryard Johnsson och H&M Butterfly Flip 2001. Denna gång blir det i stället årets sista deltävling i Rolex Grand Slam.

En titt på hoppnngens deltagarförteckning visar att Angelica Augustsson, som inte har sällskap av skadade Rolf-Göran Bengtsson, får större delen av världseliten som konkurrenter. Då inte minst världsettan Scott Brash som för tillfället nästan är ”pojken med guldbyxorna”. Till start kommer även Kevin Staut med Malin Baryard Johnssons tidigre Reveur de Hurtebise, som inte gjort någon tävling sedan Global Champions Tour i Hamburg i maj.

Tomas Eriksson siktar givetvis på att upprepa segern från Globen i fyrspannens världscup. Det skulle också ge en väldigt bra bas för avancemang till säsongens final i februari. Konkurrenterna är dock inte helt lätta att köra ifrån med ettan, trean och femman i ligan på plats i Schweiz.

Samtliga deltagare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden