Sverige
30 november 2020 19:05

Tvist om foderhäst inget fall för kronofogden

AvslagOmständigheterna kring foderhästen är oklara. Det menar Kronofogden som avslår en kvinnas begäran om hjälp med att få tillbaka hästen från fodervärden.

Tvist om foderhäst inget fall för kronofogden
Foto: iStock

Det var i somras som en kvinna vände sig till Kronofogden med begäran om särskild handräckning för att få tillbaka sin häst som hon hade lånat ut på foder 2014. Fodervärden var enligt uppgift en kvinna i Vingåkerstrakten, som dock uppgav till Kronofogden att hon inte haft hästen sedan 2015.

Sökanden hade lämnat in en skriftlig konversation som bevisning, men den ansågs inte vara tillräcklig. Inte heller fanns det något avtal. Kronofogden konstaterar därför att ord står mot ord och avslår den sökande kvinnans begäran om att få hjälp med att få tillbaka sin häst. I sitt beslut skriver Kronofogden bland annat att det inte är klarlagt vem som har bättre rätt till hästen och om ansökan är ställd mot rätt person. Det rapporterar Katrineholms-Kuriren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden