Avelsnyheter
13 januari 2017 06:34

Tvisten om Handsome O inne på andra året

TvistRättegången om Handsome O, segraren vid 2015 års premiering i KWPN, pågår i Holland. Han köptes på KWPN Select Sales för 300 000 euro och har sedan dess konstaterats ha "tuppspatt". Köparen Kristin Andresen fick efter första ronden 2016 rätt att kalla fler vittnen.

Tvisten om Handsome O inne på andra året
Handsome O när han vann sin premiering i KWPN 2015.

Tvisten handlar om att Kristin Andresen varken får lämna tillbaka hingsten inköpt i februari 2015 på auktion eller får ekonomisk kompensation. Under de snart två år som gått sedan köpet har inga steg från någon part inneburit ett närmande mot en lösning.

Historien har böljat fram och tillbaka sedan hingsten Handsome O (KWPN f -12 e Johnson- Rousseau, uppf P. Oosterbosch) såldes via KWPNs hingstauktion KSS av bolaget Purioso Hoeve och Jan Brouwer.

Bland vittnena som hörts är den danske veterinären Jonas Rasmussen från Højgård Hestehospital som undersökte Handsome O bara en vecka efter ankomst till Danmark 2015.

Danska Ridehesten har delat den danska klinikens inlägg om de veterinära orsakerna till tuppskritt här.

Kristin Andresen kommer att driva målet vidare så långt det behövs.

Hur mår Handsome O idag?
– Han som tidigare på Katrinelund med tuppskritt. Jonas Rasmussen kontrollerade honom för några månader sedan. Ingen ändring! berättar Kristin Andresen.

Hur har det gått i rätten i den här omgången?
– Det är svårt att säga. Det är i vartfall klart att hästen hade tuppskritt vid ankomst till Katrinelund. Många har vittnat!

Vad händer nu i rättsaken efter att vittnena för er sida hörts?
– KWPN och Brouwer har en månad till att komma fram med nya vittnen. Vi kör saken vidare. Det blir huvudförhandling innan sommaren hoppas jag, berättar Kristin Andresen.


Handsome O har alltid gjort skäl för sitt namn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden