Sportnytt
26 juni 09:27

Tyck till om TR – förbundet efterlyser förslag

FörslagDe tävlingsreglementen som finns och som styr hur det ska gå till på tävling i de nio olika grenarna som ligger under Ridsportförbundet förnyas regelbundet. Nu påbörjas arbetet inför de nya TR som ska gälla från 2025, och du kan vara med och tycka till.

Tyck till om TR – förbundet efterlyser förslag
Nu kan du lämna dina förslag på vad du tycker bör ingå i de olika tävlingsreglementen. Foto: Roland Thunholm

Ett gemensamt tävlingsreglemente, TR I, och nio grenspecifika TR uppdateras vartannat år – det är ett gediget arbete som ligger bakom de regler som gäller för ryttare och hästar som vill tävla.

Ridsportförbundet efterlyser nu förslag på förändringar, förbättringar eller strykningar i TR och har lagt ut enkäter om samtliga tio TR på sin sajt. Fram till den 31 juli 2023 kan allmänheten lämna in sina förslag.

Därefter skickas förslagen till respektive grenkommitté – i hoppning, dressyr, fälttävlan, voltige, working equitation, distansritt, sportkörning, mounted games och reining – som sedan formulerar egna förslag och skickar ut på allmän remiss.

Här kan du lämna dina förslag till TR 2025
Här hittar du nuvarande TR för 2023-2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden