Världen
18 april 2020 22:50

Tyska landslagstränaren gillar inte digitala dressyrtävlingar

TävlingsredoMonica Theodorescu, den tyska landslagstränaren i dressyr berättar i en intervju om planerna inför OS i Tokyo 2021, sin syn på digitala tävlingar och vad hon passar på att göra under tävlingsstoppet. Det tyska laget står "i vänteläge", säger hon till Clipmyhorse.

Tyska landslagstränaren gillar inte digitala dressyrtävlingar
Det tyska laget med Jessica von Bredow-Werndl, Dorothee Schneider, Isabell Werth och Sönke Rothenberger tog hem dressyrens lagguld i Rotterdam. Foto: Roland Thunholm

Tävlingsplanen för 2021 är redan satt utifrån de preliminära datumen för världscupen och andra stora tävlingar som Göteborg och Aachen inför de framflyttade sommarspelen i Tokyo nästa år, berättar Monica Theodorescu som är Tysklands landslagstränare i dressyr.
– Hästarna hålls i form och ryttarna är ”i vänteläge”, säger hon i en intervju med Clipmyhorse som Eurodressage var först med att skriva om.

Hon är dock tveksam till vad som kommer att hända med EM som är tänkt att äga rum i Budapest i slutet av augusti 2021, ”vilket är alldeles för nära Tokyo”. Det är fortfarande ett stort frågetecken om EM kommer att skjutas upp eller ställas in helt, menar Monica Theodorescu.

När det kommer till de digitala dressyrtävlingar som initierats av flera tyska och amerikanska företag i skuggan av tävlingsstoppet skräder hon inte orden.
– Jag gillar dem inte alls, säger hon till Clipmyhorse.

Hon kan förstå önskan att rida hemma och få ett omdöme – ”vi analyserar också videoklipp som lagryttarna skickar till oss”. Det är ett bra redskap, men att tävla är något helt annat, menar hon. Främst på grund av att det inte går att kontrollera omständigheterna så som sig bör när det är tävling.

Under tävlingsstoppet passar hon på att läsa teoriböcker, något hon sällan hinner med när tävlingssäsongen är igång och hon reser till runt 30 tävlingar om året.
– Det är bra att inte bara ha tankarna på det praktiska, utan även på det teoretiska, säger Monica Theodorescu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden