Sport
31 augusti 2014 20:24

Tyskland fortsätter regera

(Uppdaterad med klipp) Tyskland fortsätter att regera i fälttävlansvärlden. Landet tog dubbla guld och individuellt silver. Nya världsmästaren Sandra Auffarth och hennes Opgun Louvo visade ett perfekt samspel hela tävlingen igenom.

Tyskland fortsätter regera
Tysklands guldlag i fälttävlan med Sandra Auffarth, Dirk Schrade, Michael Jung och Ingrid Klimke. Roland Thunholm

Sandra Auffarth, 27, och hennes Opgun Louvo (val f 2002 e Berlios Yves) saknar inte mästerskapsmedaljer sedan tidigare. De har ett lagguld och ett individuellt brons från OS 2012, ett lagguld och ett individuellt silver från EM 2011 och ett brons från unghäst-VM. 
– Jag trodde inte att jag skulle vinna ett VM-guld, säger 27-åriga Sandra Auffarth. 

Hon och Opgun Louvo har varit ett tävlingsekipage sedan den franskfödda hästen var unghäst. 
– Jag trodde inte att han skulle kunna bli så bra från början. Men han har alltid varit roligt att rida och visat bra attityd, säger Sandra Auffarth som köpte Opgun Louvo tillsammans med Tysklands olympiska kommitté 2009.

Häst och ryttare känner varandra utan och innan och är ett exempel på utmärkt samspel mellan häst och ryttare i alla tre discipliner. Trots att det var lite omständigt med att transportera fälttävlanshästarna från Haras le Pin där terrängen gick i går in till huvudarenan i Caen inför hoppningen var Sandra Auffarth aldrig orolig för att de ändrade rutinerna skulle påverka hennes häst.
– Jag vet att han är en god hoppare. Och det var fantastiskt att vara i den här atmosfären, säger världsmästaren om hoppningen som reds i en fantastiskt inramning inför fullsatta läktare.

Tysklands Michael Jung blev av med sin titel och är numera vice världsmästare. Men han är glad över sitt silver som togs med andrahästen, 9-åriga Fischerroccana.
– Jag har ridit henne sedan hon var fem år. Hon har alltid varit ambitiös och fin att rida, men jag har trott att det har fattats lite för att räcka hela vägen. Förra året funderade jag på att sälja henne, men nu blir hon nog aldrig till salu, säger han. 

Britten William Fox-Pitt tappade guldet efter ett nedslag i hoppningen och slutade på bronsplats med hingsten Chilli Morning.
– Jag kan inte vara annat än nöjd med hur min häst har genomfört tävlingen, säger britten som också ingick i Storbritanniens silverlag. 

Tyskland var överlägset i lagtävlingen och vann med 21 straff tillgodo.
– Vårt lag har gjort en fantastisk tävling, säger Sandra Auffarth. 
Tyskland tog också lagguld på OS i London och EM 2011 och 2013. På VM i Kentucky blev det inget guld, däremot på VM i Aachen 2006.

Bronset gick till Holland efter en fin klättring i hoppningen. Dag Albert blev 33:a och Malin Petersen 34:a. 

Läs mer

Resultat

Läs mer här och här. 

Se när medaljerna delas ut:

 Jung berättar om sin häst:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden