Världen
5 januari 09:03
Ridsportplus

Tyskland inför hästkörkort på tävlingar

HästvälfärdDet tyska islandshästförbundet har sett en oroande trend bland sina medlemmar. Därför inför de ett "hästkörkort" för nya tävlingsryttare.

Tyskland inför hästkörkort på tävlingar
Det tyska förbundet menar att allt fler ryttare har sin häst inackorderad och därmed själva inte besitter den kunskap som krävs för att ta hand som sin häst på tävlingsplatsen.  Arkivbild: Jeanette Flensburg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Allt fler har grundläggande brister i sin kunskap av hästskötsel, det skriver det Tyska Islandshästförbundet på sin hemsida

  Det tyska förbundet menar att allt fler ryttare har sin häst inackorderad och därmed själva inte besitter den kunskap som krävs för att ta hand som sin häst på tävlingsplatsen. 

  Därför införs från och med 2024 ett “hästkörkort” för alla nya vuxna ryttare som vill starta en tävling inom det tyska förbundet. Man berörs inte av beslutet om man sedan tidigare sammanhängande haft en tävlingslicens och därmed också den tyska motsvarigheten till grönt kort – det som i sin svenska variant innebär att man har de grundkunskaper som krävs inför en tävlingsstart och är ett måste för att tävla inom till exempel Svenska Ridsportsförbundet.

  Kravet införs för att säkerställa hästars välfärd på tävlingsplatserna. För att kunna ta hästkörkortet kommer det erbjudas kurser som arrangeras av det tyska förbundet.

  Svenska Islandshästförbundet erbjuder kurser för att ta grönt kort, men i dagsläget är det inget krav att ha ett grönt kort för att få starta på islandhästtävlingar i Sverige.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden