Dressyr
30 juli 2022 21:45

Tyskt och danskt i topp – bästa svensk tia på EM

MästerskapDet blev tyskt och danskt i topp när JEM och YREM avslutades med kürfinaler i brittiska Hartpury. Ett svenskt ekipage nådde topp-10.

Tyskt och danskt i topp – bästa svensk tia på EM
Tysklands Lucie-Anouk Baumgürtel tog silver medan Tysklands Helena Schmitz-Morkramer tog hand om guldmedaljen och Österrikes Paul Jöbstl brons i det individuella programmet under EM i dressyr för unga ryttare.  Foto: FEI/Kevin Sparrow

De unga ryttarna var först ut med sin kürfinal på lördagen.

Linnéa Holmgren och Qc Sir Dennis gjorde sin uppvisning till ett James Bond medley. Det fanns bitvis lite spänning i hästen, men mycket var bra, som till exempel den ökade traven. Den sista halten satt också precis som den skulle.

Det blev 73,713 procent och en 14:e plats totalt för ekipaget.

Hedda Thunberg och Diva levererade bland annat fina, mjuka travslutor och halvpiruetter. Det blev till slut 75,55 procent och en tionde plats.

Både Linnea Holmgren och Hedda Thunberg ingick i det svenska lag som tog lagbrons tidigare under mästerskapet.

Tysklands Helena Schmitz-Morkramer/DSP Lifestyle tog hand om guldmedaljen, Österrikes Paul Jöbstl/Bodyguard 49 red hem silvermedaljen i kuren medan bronset gick till Tysklands  Lucie-Anouk Baumgürtel/Zinq Hugo FH.

Resultat, unga ryttare

I juniorernas kürfinal slutade Emma Kåberg och Carla på 72,1 procent efter en jämn uppvisning.

Laura Laustsen och Fairy Tale fick ihop 73,885 procent efter en jämn kür med lite extra plus för bytena. Det räckte till en elfte plats och bästa svenska placering i klassen. Emma Kåberg slutade på plats 14.

Här blev det danskt guld genom Sophia Boje Obel Jørgensen/Brilliant medan Storbritanniens Annabella Pidgley/Espe tog silver och Frankrikes Mathilde Juglaret/Caporal de Massa brons.

Resultat, juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden