Sport
24 februari 2017 22:30

U25-Alexandra tog för sig på GHS

Nog för att von Eckermann snyggt vann 1,50, men friskaste fläkten var ändå Alexandra Eriksson som tog för sig. Hon slog till med en fjärdeplats med Liss Royal som ägdes av framlidna författaren Henning Mankell. ”Han skulle ha varit så stolt och glad” säger Alexandra om framgången.

U25-Alexandra tog för sig på GHS
Alexndra Eriksson och Liss Royal. Arkivbild: RolandThunholm

Det har varit mycket Alexandra Eriksson, 24, på sistone med stora segrar i både Helsingborg och Borås. Det rör sig dock inte om någon tillfällig formtopp.
– Jag tävlade mycket internationellt 2016 och det gick också bra, men framgångarna där syns inte lika mycket som de på hemmaplan, säger Alexandra.

Den internationella erfarenheten från nästan ett dussin olika länder bara under 2016 har gett henne ny rutin att luta sig mot. Dessutom har hon fått ett utökat självförtroende som syns lång väg när hon nu tävlar som en av fem U25-ryttare i de internationella klasserna på Gothenburg Horse Show.

I fredagsförmiddagens 1,50 var det förvisso Henrik von Eckermann som vann, men med sin fjärdeplats var Alexandra ett glädjande svenskt inslag som visade att hon inte ber om ursäkt för sig i internationell konkurrens.
– Jag vet att hästen kan och är snabb. I omhoppningen satsade jag och körde på. Jag vill ju vara med i toppen, säger Alexandra.

Hon är baserad i Vallda, bara någon halvtimme från helgens arena, och hoppar således på riktig hemmaplan. Med sig har hon Liss Royal (val, f 2005, e Lissabon-Royal) eller ”Lisse”, som är hennes bästa häst och en riktig pigg buse enligt Alexandra själv. De har hoppat upp till 1,60 under sina fem år tillsammans och satsar vidare mot Grand Prix under helgen.

Numera äger hon själv hästen som innan ägdes av den världsberömda författaren och familjens vän Henning Mankell, som lämnade jordelivet 2015.
– Han hjälpte mig uppåt och var med från början, så det är tråkigt att han inte får vara med nu och uppleva det här i Scandinavium. Han skulle ha varit så stolt och glad, säger Alexandra.


Alexandra Eriksson och Henning Mankell var en vinnande duo. Här fotade med silverhästen från YR-SM, Cassian, år 2012.  Foto: Roland Thunholm

Resultat

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden