Sverige
24 maj 2015 17:23

Ulf Brömster ny SvRF-ordförande

Med 358 röster valdes Ulf Brömster till ny ordförande i Svenska Ridsportförbundet, mot 168 röster för Marjut Sohlman-Carlström.

Ulf Brömster ny SvRF-ordförande
Ulf Brömster är ny ordförande i Svenska ridsportförbundet efter en sluten omröstning på stämman i Karlstad. Foto: Roland Thunholm

Det blev en strid mellan två kandidater till ordförandeposten, valberedningens förslag Marjut Sohlman-Carlström, och Ulf Brömster, som nominerades till ordförandeposten under pågående stämma.

Flera distrikt och föreningar gick upp och pläderade för båda kandidaterna, som också fick tillfälle att presentera sig själva lite kort.

Valberedningen var också uppe i talarstolen och vädjade till stämman att sansa sig och se till den laglösning som valberedningen presenterat, där Ulf Brömster finns med i förbundsstyrelsen.

Efter 15 minuters paus samlades stämman och valet avgjordes genom sluten omröstning, där det blev en tydlig majoritet för Ulf Brömster från Enebyberg, som suttit i förbundsstyrelsen sedan 2011.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden