Sverige
14 augusti 2019 06:09

Ulricehamnsbygdens ridklubb får halv miljon från fond

BidragEfter att Ulricehamnsbygdens ridklubb haft en ansträngd ekonomi de senaste åren, får nu klubben ett välkommet tillskott i form av 550 000 kronor från Ulricafonden. Pengarna ska användas till ett åtgärdsprogram för att få ridklubben på fötter igen.

Ulricehamnsbygdens ridklubb får halv miljon från fond
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Ulricehamnsbygdens ridklubb har tagit fram en strategi- och handlingsplan, som ska ge dem en fungerande budget och en bra verksamhet. Klubben från nu hjälp av Sparbanksfonden Ulrica, som finansierar de fem första punkterna i planen.
– Vi vill hjälpa till med att ge ridklubben bra förutsättningar vid sin nystart, berättar Melker Ström, VD på Ulricehamns Sparbank, på bankens webb.

På ridklubben är man tacksamma över tillskottet, som främst ska gå till att köpa in nya hästar – idag har klubben brist på hästar i ridskoleverksamheten.
– Vi är väldigt glada och tacksamma för att Ulricafonden stöttar oss på detta sätt. Vi vet att det kommer många till del då vår verksamhet betyder mycket för många. Det är många ungdomar som spenderar sin fritid här, säger Marina Taube, verksamhetschef.

Eleverna står i kö

Genom att ha fler hästar i verksamheten kan ridklubben öka sina intäkter, då det idag är kö för att få rida på Ulricehamnsbygdens ridklubb. En del av bidraget ska även gå till andra investeringar, som att åtgärda underlaget i ridhus och på utomhusbanan, samt ny utrustning.

Klubben har länge kämpat med ekonomin, och under 2018 avslog kommunen deras ansökan om bidrag till renovering, skriver Ulricehamns Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-