Dressyr
19 oktober 2014 19:04

Undercover glänste

Världscuppremiären låg i Edward Gals händer från från kval till kür. Glock's Undercover slog personbästa i båda klasserna, dagens seger på 88,625 procent är imponerande. Jeanna Högberg med Darcia VH blev nia och Paulinda Friberg på Di Lapponia T blev elva i det starka startfältet.

Undercover glänste
Glocks Undercover kallas Fritsie och fräste lagom på ärevarvet. Kim C Lundin kim@witnet.se

De femton startande i dagens världscupomgång i Odense red inför fem domare med danska Susanne Baarup som domare C. Svenske domaren Magnus Ringmark satt idag på H. 

Många ryttare satsade starkt i sina program men alltför hög svårighetsgrad straffar sig i kür, kan du inte följa upp med god kvalité på rörelsen blir det bakslag på både rörelser och betyget för svårighetsgraden.

Paulinda Friberg gjorde ett fint program med Di Lapponia T men blev nerdömd av C-domaren som hade henne under 69 procent. Trots det blev totalen 71,325 procent och en elfteplats. Jeanna Högberg och Darcia VH spände bågen ännu mer och det blev riktigt bra sånär som på lite övergångar som inte riktigt blev som planerat. De fick bra premiärpoäng från de flesta domarna och slutade på 71,675 procent.

De fem bästa ekipagen hade alla en bra bit över 77 procent och de tre bästa till och med över 80. Idag fick Isabel Werth bättre betalt och tog tredje platsen. Adelinde Cornelissen försvarade sin andraplats med Jerich Parzival som är i bättre form än någonsin men inte längre får poäng i paritet.

Segrande Edward Gal försatte nog en och annan i hallen till ett läge med lite blanka ögon när han och Glock’s Undercover visade upp sig till den vackra och suggestiva musiken. Valacken har en fantastisk mekanik och visade i Odense upp sig betydligt mer avspänd tidigare. Det blev en promenadseger för ekipaget.

Resultat
Läs även (Plusartikel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden