Hästägartips
4 januari 10:16
Ridsportplus

Underhållande appar för hästnörden

DigitaltDet kryllar av appar till mobilen för dig som är hästtokig. Vissa är väldigt användbara och praktiska, men vi vill tipsa om fem appar som gör ditt liv lite roligare i vintermörkret.

Underhållande appar för hästnörden
Ridsport listar fem appar som kan göra livet roligare för den hästtokiga. Foto: iStockphoto

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Dressmyhorse
Dress My Horse

Dress my horse

Appens funktion är enkel, du lägger in en bild på din häst. Bilden används sedan som en typ av klippdocka där du kan testa schabrak, benskydd, huvor och täcken från de senaste kollektionerna av flera kända märken. Du kan helt enkelt klä din häst utan att ruinera dig – eller se hur den klär i schabraket du tänkt köpa. Den praktiska nyttan är väl diskuterbar, men appen bjuder på ett kul tidsfördriv.

Pris: Gratis.


Polework
Polework Horse Riding Training Exercises

Polework Horse Riding Training Exercises

App med olika övningar över bommar och cavaletti. Här finns flera gratisövningar med fokus på övergångar, rakriktning med mera. En bra inspiration inför vinterhalvåret, med andra ord. Appen är på engelska men är lätt att förstå då det är tydliga skisser och bilder på övningarna. Vill du köpa resterande 100 övningar i appen kostar det drygt 300 kronor.

Pris: Gratis men köp i appen för fler övningar.


Dressageboard
Learn a dressage test board

Learn a dressage test board

Brukar du vanliga fall rita ditt dressyrprogram för att lära dig det? Den här appen konkurrerar med pennan och pappret. Egentligen är det inte så komplicerat, men appen visar en dressyrbana där du kan rita ditt program med fingret. Du kan välja mellan en 20×40-och en 20×60-bana. Enkelt att dra upp framför tv:n, i väntan på bussen eller när det annars kan vara läge att plugga på ett dressyrprogram.

Pris: Gratis.


Onceupon
Once Upon

Once Upon

Är du som de flesta hästmänniskor så svämmar din mobil över av bilder på din älskade fyrbening. Den här appen är perfekt för att skapa ett minnesalbum över din häst, ett träningsläger eller kanske vill du sammanfatta tävlings-säsongen i en fotobok. Appens är snabb och enkel att förstå. Kvaliteten på böckerna är dessutom hyfsad med tanke på priset.

Pris: Appen är gratis men om du beställer en bok kostar den från cirka 245 kronor och uppåt.


Feiequestriad
FEI Equestriad World Tour

FEI Equestriad World Tour

Har du några timmar över? Grattis, då kan du slå ihjäl dem genom ett riktigt nördigt hästspel. FEI Equestriad World Tour är ett spel där du tar hand om din häst, tävlar och kan tävla mot andra. Det är bra grafik med tourer inspirerade av verkligheten. Vad sägs om att rida 3* i Stockholm? Helt klart något för soffan i vinter när sällskapet väljer en dålig film! Observera: starkt beroendeframkallande!

Pris: Gratis men du kan köpa saker i appen.


Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 21/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden