Världen
27 augusti 2015 12:23

Underlagsstandard är på gång

Internationella experter samlades i Schweiz för att diskutera den heta frågan om underlag på världens hopparenor. Nu arbetar de vidare mot en första underlagsstandard.

Underlagsstandard är på gång
En blivande standard för hoppbanors underlag diskuterades på FEI:s högkvarter.

Underlag är en ständigt aktuell fråga på många håll i branschen, hos såväl de små ridklubbarna som på de största arenorna. När 36 specialister från tre världsdelar träffades på Internationella Ridsportförbundets huvudkontor i Schweiz presenterades sex års forskning med syftet att utveckla en standard för hoppbanors underlag.
– Diskussionerna var mycket konstruktiva och kommer att fungera som ramverk för en första underlagsstandard som ska tas fram och kommer att vara ett stort steg. Alla var väldigt öppna med att dela med sig av sin kunskap för att främja hästarnas välfärd, vilket alltid är vårt fokus, säger den Lars Roepstorff i ett pressmeddelande.

Lars Roepstorff  är veterinär och professor vid SLU i hästens funktionella anatomi. För drygt ett år sedan presenterade han Equine Surfaces White Paper på FEI Sports Forum och det är den största internationella rapporten i sitt slag. Den sammanfattar data och forskningsrapporter kring underlag och dess effekter på hästarna. Samtidigt presenterades Equestrian Surfaces – A Guide,  en engelsk översättning av Ridunderlag – en guide som är gjord genom ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och SLU.

Här kan du ladda ner Equine Surfaces White Paper
Här kan du ladda ner Ridunderlag – en guide

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden