Fälttävlan
17 mars 2022 06:20

Unga fälttävlanstalanger sökes

TalangjaktProjektet Unga fälttävlanstalanger startade 2019 med syfte att få svenska uppfödare och hästägare att våga satsa på fälttävlan. Nu är årets ansökan öppen. "Vi letar efter framtidens landslagshästar", säger Gunilla Fredriksson, tidigare förbundskapten i fälttävlan.

Unga fälttävlanstalanger sökes
Lätta, moderna hästar, gärna med fullblodsinslag, står på önskelistan. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Roland Thunholm

Unga fälttävlanstalanger är ett projekt för att hitta unga lovande hästar och skapa goda förutsättningar för deras utveckling. Projektet startade 2019 som ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och SWB. Syftet är att stimulera svenska uppfödare och hästägare att våga satsa på fälttävlan med unghäst-VM som första mål i en långsiktig satsning mot mästerskap.

Man söker 4- och 5-åriga hästar och anmälan är öppen nu.
– Vi letar efter lätta moderna hästar, med mycket god hoppförmåga. En härstamning med starka blodslinjer för hoppning och gärna med fullblodsinslag, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Utöver information om hästen önskas videofilmer som bedöms av Fredrik Bergendorff samt tidigare förbundskaptenen Gunilla Fredriksson och Anne Persson.
– Vi letar efter framtidens landslagshästar och projektets mål är att ha minst en häst per årgång till start i unghäst-VM som är öppet för 6- och 7-åriga hästar, säger Gunilla Fredriksson.

Unga fälttävlanstalanger – så går ansökan till.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden