Sportnytt
2 december 2013 12:26

Unga kräver ökat inflytande

Unga tävlingsryttare vill vara med och påverka sin egen verklighet och kräver därför ökat inflytande i tävlingsverksamheten.

Under helgen har åttiotalet ungdomar samlats vid ett ungdomsforum för att diskutera aktuella frågor som tävlingsformer för barn, ponnyryttaråldern och talangsatsningar.

På lördagen beättade Tobias Mattsson, ordförande i förbundets tävlingssektion, bland annat om hur tävlingssektionen arbetar och om förslaget på nya regler för ponnyryttaråldern och om förslagen kring tävlingsformer för barn. Ämnen som därefter diskuterades i mindre grupper bland deltagarna.

– Jag tror absolut att den här helgen leder till att ungdomar får mer inflytande över tävlingsverksamheten. Det finns otroligt många möjligheter och det är viktigt att vi som är unga tävlingsryttare får vara med och påverka de beslut som påverkar oss och vår framtid, säger Michaela Görloff, aktiv tävlingsryttare och ordförande i Göteborgs och Bohusläns Ungdomssektion, på förbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden