Sport
8 juli 2014 13:13

Unga premiärtävlade på Falsterbobanan

Det blev framtidens stjärnor som fick göra den allra första tävlingen på nya Falsterbobanan. Tolv ryttare mellan tolv och fjorton år red en stilhoppning på hästar. Nellie Berntsson vann tillsammans med Conte de la Cour TH.

Unga premiärtävlade på Falsterbobanan
Det var fullsatt runt Falsterbobanan när ungdomarna hade sin stilbedömning till häst på tisdagen.

Inför årets upplaga av Falsterbo Horse Show har det tillkommit ytterligare en bana. Det är en gräsbana som har fått det passande namnet Falsterbobanan. På tisdagen hölls den första tävlingsklassen där – en tävling för barn mellan tolv och fjorton år. Det var en stilbedömning med Maria Gretzer och Lars Parmler som domare.
– Det har varit många bra rundor med fin ridning, säger Maria Gretzer. 

Allra bäst gick det för Nellie Berntsson och Conte de la Cour TH. Precis som de andra elva startande fick hon mycket beröm för sin ridning inför den stora publiken, men också en del konstruktiva råd. 
– Det här med tävlingar för barn till häst är en stor grej utomlands. Det vore roligt om det kunde sprida sig mer i Sverige också, säger Lars Parmler. 

I morgon är det final i tävlingen. Den går dock inne på stora banan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden