Dressyr
11 maj 2014 11:18

Unga talanger i topp

Morgonen på Ericsberg gick i ungdomens tecken. Benetton Dream och Tinne Vilhelmson Silfvén tog hem Intermédiare A på finfina procent. Cassio och Marina Mattsson upprepade ritualen och blev etta och tvåa i U25 Grand Prix.

Unga talanger i topp
Tinne Vilhelmson-Silfvén och Benetton Dream är ett ekipage för framtiden, galopp i uppförsbacke. Kim C Lundin kim@witnet.se

Världens fjärde bästa ryttare har inte gått i barndom men ungdom syftar på hennes nya häst Benetton Dream som är 10 år och redo för GP, inte rekordungt men fortfarande väl framme. Den stora hingsten är ett under av gott uppförande och visade upp härliga gångarter i det för året nya programmet Intermediare A. Segerprocent på 77,048 var i en egen division.
– Han är så otroligt duktig, men är fortfarande lite stor och valpig och kan ha svårt att få plats på alla linjer, förklarade Tinne om sin nya följeslagare.
– Bennetton betäcker nu för första gången på två år och ska bara gå Lövsta Future Challenge i år, det får inte bli för mycket för honom, en otroligt härlig häst och genomsnäll.

Morgonens U25 Grand Prix hade bara fem starter men klassen fick tre placerade. Precis som i lördagens U25-klass lade Marina Mattsson beslag på första och andra plats med Cassio respektive Bechham. Sara Skeppstrand och Bertram knep tredjeplatsen. Båda ryttarna har som årsmål att få rida den stora U25-klassen i Aachen för Sverige och de är på god väg dit.

Resultat Intermédiare A
Resulat U25 Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden