Sverige
30 januari 2023 06:21

Ungdomar köpte häst till sin ridskola

FöreningslivNär Överums ridskola håller tillbaka på investeringar ryckte ungdomssektionen in för att köpa en häst till ridskolan. "Värt mycket", säger ridskolechefen Malin Haller till en lokaltidning.

Ungdomar köpte häst till sin ridskola
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är Västervikstidningen som berättar om ungdomarnas initiativ.

Överums ridskola har blivit försiktig med investeringar i samband med att priser för både el och foder har stigit. Men behovet av väl fungerande hästar till ridskolan finns kvar.

När ridskolan tvekade inför att köpa in hästen Qarl-Bertil, som kom till ridskolan i somras, ryckte ungdomssektionen in. Med hjälp av pengar som de har samlat in genom att arrangera diverse aktiviteter kunde ungdomarna köpa loss hästen, som har visat sig fungera bra i verksamheten och är omtyckt av eleverna.
–  Det är värt mycket, säger ridskolechef Malin Haller till tidningen.

– Vi har aldrig köpt en häst i ungdomssektionen förut, men vi vill att det vi tjänar på våra aktiviteter ska komma tillbaka till föreningen, och en lektionshäst ger ju ganska mycket, säger Hera Svahn i ungdomssektionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden