Körning
27 maj 2018 08:46

Ungdomarna imponerade i Åstorps maraton

NationelltDe ”gamle” får ursäkta men det var ungdomarna som imponerade mest när körtävlingen i Åstorp bjöd på maratonkörning av hög klass på lördagen. Tuffa hinder, långa sträckor, tung värme. Inget avskräcker tydligen nästa generation kuskar, de bara öser på.

Ungdomarna imponerade i Åstorps maraton
En av Sveriges mest lovande ungdomskuskar - Andreas Sjöberg med ponnyn La Perla sopade banan med konkurrenterna i Åstorp. Foto: Eva Österlund

Återigen imponerade Andreas Sjöberg allra mest i ungdomsklassen. Med pappa som groom och med svarta ponnystoet La Perla framför vagnen är han just nu närmast oslagbar. Och då hade han ändå hårt motstånd från främst Sanna Manfredsson och Natalie Hellberg.

Andreas Sjöberg var snabbast i alla hinder och med två delsegrar ser det lovande ut inför en totalseger på söndagen när alltihop avgörs.

I den medelsvåra klassen för enbet häst var Cecilia Qvarnström i ledning efter dressyren. Men i maraton blev det tuffare. Inte minst när Camilla Jansson och Bodbäcksjuna slog till med ännu en bra maratonkörning. Camilla brukar ligga i topp i den här grenen, hon var snabbast i fyra av de åtta hindren men My Eklund med Suzette var aningens bättre.

20180527_ceciliaqvarnstrm_evaosterlund
Cecilia Qvarnström med nya stjärnan Bambillini.

Tillsammans petade de ner Cecilia Qvarnström till en tredje plats och My vann alltså maraton och gjorde ett ryck framåt i resultatlistan.

Ännu är dock inget avgjort, varken Carina Ekenberg eller Anneli Blomberg är uträknade, Allt avgörs på precisionsbanan under söndagen.

Kristiansen dominerade
I svår klass för ponny fortsatte Linnea Kristiansen segertåget tillsammans med Plassens Lucky Luke. Snabbt, säkert, proffsigt. Värsta konkurrenten var Marcus Clasen med Brio. Här går det också undan men Linnea blev för svår den här gången.

Fyra ekipage kom till start i den svåra parklassen för ponny. Ia Johansson med russarna Fax och Joel visade ju toppform direkt när de kom till Åstorp och de fortsatte under maratondagen, i en härlig match med främst Johanna Carlberg och hennes welshar. Härlig, proffsig ponnykörning.

20180527_johanherner_evaosterlund
Johan Herner och kämpen O’man i Åstorps vattenhinder. Det blev seger i grenen och ett betydligt förbättrad läge inför totalseger. Foto: Eva Österlund
20180527_evaottosson_evaosterlund
Eva Ottosson kör så det ryker rejält i maratonhindret och tog ledningen inför avslutningen. Foto: Eva Österlund
20180527_linneakristiansen_evaosterlund
Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke gjorde ännu en supertid i maratonhinder, den här gången i vattnet. Foto: Eva Österlund
20180527_myeklund_evaosterlund
My Eklund och Suzette tvekade inte i vattnet. Groom är Olof Eklund.
20180527_annablom_evaosterlund
Anna Bloms fina Good Gracious var lite tveksam till att doppa hovarna trots värmen i Åstorp. Foto: Eva Österlund
20180527_iajohansson_evaosterlund
Ia Johansson öser på i maraton. Joel och Fax tvekar inte för lite vatten. Foto: Eva Österlund
20170527_johannanilsson_evaosterlund
Johanna Nilsson och Calle körde in på en fjärdeplats i maraton. Foto: Eva Österlund
20170527_karinarydberg_evaosterlund
Karina Rydberg och Lotar i aktion i Åstorps maratonhinder. Foto: Eva Österlund

I svåra enbetsklassen för häst startade Johan Herner bland de sista. Han var dock inte sist i mål, tvärtom. Det såg så himla enkelt ut och var så bra. Snabbast i sex av de åtta hindren och rutinerade valacken O’man verkade vara med på noterna hela vägen trots värmen. Ännu en maratonseger för Johan.

Övertygande ledning för Eva Ottosson
Och i parklassen styrde Eva Ottosson sitt fina svarta par, Benny och Avon säkert mot mål. Tomas Algotsson försökte ge henne en match men det lyckades inte. Eva har en övertygande ledning inför sista grenen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden