Hoppning
11 juli 2019 18:17

Ungdomslaget långt från medalj

EM för ungaDet blir ingen lagmedalj för det svenska ungdomslaget i hoppning vid EM i Zuidwolde. En tolfteplats innebär att de inte är med bland de lag som får fortsätta under fredagen. Individuellt har Sverige fortfarande chans på finalplats.

Ungdomslaget långt från medalj
Alice Tapper och Doge Dogelito ligger bäst till av de svenska ungdomsryttarna vid EM i hoppning efter fyra fel i dag. Foto: www.eventingphoto.com

Det var en rejäl utmaning ungdomsryttarna ställdes inför i den andra dagens tävlingar vid EM för children, juniorer och unga ryttare. 21 ekipage klarade dock 1,50-banan över 13 hinder och 16 språng utan fel, dessutom var fem ryttare felfria på hinder men hade ett tidsfel.

Ingen av de svenska ryttarna klarade av att rida felfritt, men Alice Tapper och Doge Dogelito gjorde en jättefin runda med endast ett oturligt nedslag. Alice ligger därmed på 35:e plats individuellt med 9,78 fel totalt och kan med en bra insats i fredagens hoppning mycket väl ta sig in bland de 30 bästa som får rida final.

Ottilia Lundgren Swe Melker Af Herred
Ottilia Lundgren och Melker av Herred fick sex fel i dagens hoppning och föll tillbaka. Det finns dock fortfarande en finalchans för ekipaget. Foto: www.eventingphoto.com

Även Ottilia Lundgren och Melker av Herred har finalplatsen inom räckhåll. Ett problem innan start gjorde att tiden började redan innan ekipaget gick över startlinjen och totalt blev det sex fel för tid och därmed har Ottilia med sig 10,11 fel inför fredagens avgörande. Mikaela Gustaphson och Inar C har 11,91 fel efter dagens fyrafelsrunda och är just nu drygt ett nedslag från en finalplats.

Mikaela Gustafsson Swe Inar C
Mikaela Gustapson och Inar C hade endast ett nedslag i dagens 1.50-hoppning vid EM i Zuidwolde. Foto: www.eventingphoto.com

Däremot blir det ingen final för vare sig Wilma Marklund/Carlogero eller Emelie Hugoson Feldt/Turmalin 1202 som båda fick fyra nedslag var i dagens hoppning.

I lagtävlingen leder Belgien med ett drygt nedslag tillgodo på tvåan Tyskland, som i sin tur har två fels marginal till Nederländerna.

Emelie Hugosson-feldt Swe Turmalin 1202
16 fel i protokollet för Emelie Hugoson Feldt och Turmalin gör att ekipaget är långt från en finalplats vid EM för unga ryttare. Foto: www.eventingphoto.com
Wilma Marklund Swe Carlogero
Wilma Marklund och Carlogero fick inte till någon fullträff och gick i mål med 16 fel. Foto: www.eventingphoto.com

Individuellt toppas mästerskapet av belgaren Dieter Vermeiren, vinnaren från i går som var felfri även i dag. Tvåan Lars Kersten från Nederländerna är bara 0,07 fel bakom och på tredje plats inför morgondagen ligger Zoe Conter från Belgien med 1 fel.

Här hittar du alla resultat från EM för de unga ryttarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden