Fälttävlan
11 juni 2019 15:42

Ungdomsryttarna nominerade till EM i fälttävlan

MästerskapI mitten av juli rids EM i fälttävlan för juniorer och young riders i holländska Maarsbergen. Idag var det dags för landslagsledaren Viktoria Carlerbäck att nominera sina trupper - elva ryttare finns med på listan.

Ungdomsryttarna nominerade till EM i fälttävlan
Alice Andersen är en av juniorerna som är klara för EM. Foto: Roland Thunholm

Totalt har Sverige tolv platser på mästerskapen, men elva svenska ekipage är aktuella för start i år. Att ryttarna är nominerade är dock ingen garanti för att de får åka till EM den 11-14 juli.
– Vissa av ryttarna har fått klartecken men några måste visa form på ytterligare en tävling. Därefter ska alla hästar veterinärbesiktigas innan de får tummen upp, berättar landslagsledaren Viktoria Carlerbäck, som har till 1 juli på sig att bestämma vilka ekipage som åker.

De nominerade ryttarna är alla landslagsryttare, men kommer både från spetstruppen och utmanartruppen. På young rider-sidan har Sverige ett lagbrons att försvara från 2018, tre av de fyra bronsryttarna finns med även i år.
– Det känns väldigt lovande, young rider-truppen är nästan intakt från förra året. På juniorsidan har vi några nya ryttare så det blir spännande. Vi har haft lite blandade resultat i kvalen – med en hög högstanivå och lite låg lägstanivå – så det är svårt att säga hur vi ligger till. Men det känns bra, konstaterar Carlerbäck.

Nominerade ryttare till EM för young riders
Vendela Eriksdotter Rubin, Långås
Sofia Andersson, Kvänum
Sofia Sjöborg, Tyskland
Amanda Berglund, Vallentuna
Saga Suovanen, Svartsjö

Nominerade ryttare till EM för juniorer
Alice Andersen, Flyinge
Amanda Andersson, Morup
Amanda Sternberg, Nynäshamn
Judith Engelsson, Falkenberg
Engla Westerberg, Upplands Väsby
Tuva Rosencrantz, Svartsjö

EM för juniorer rids i CCI2*, för young riders går EM i CCI3*.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden