Hoppning
24 november 2022 23:11

Ungdomsryttarna redo för höstfinalen

SIHS 2022Torsdagen i Friends Arena avslutades med att åtta juniorer och åtta young riders värmde upp inför morgondagens höstfinal av Arena Youth Tour. Sista startande var den som hoppade hem segern.

Ungdomsryttarna redo för höstfinalen
Philip Svitzer tog hem segern i uppvärmningen med Alida Nike. Foto: Roland Thunholm

Segervana junioren Ebba Danielsson såg länge ut att ta ännu en vinst, efter en snabb runda i sadeln på T-Gavoli Z. Men ekipaget fick se sig passerat när young ridern Philip Svitzer gick ut som sista startande och tryckte gasen i botten – Alida Nike (SWB sto f -10, e Ustinov-N-Aldato, uppf Stall Nytorp, äg Lena Svitzer) var i ett par hinder men bommarna låg kvar.

De åtta juniorerna hoppade en bana på 1,30, medan ungdomsryttarna värmde upp i 1,40. Nu väntar höstfinalen, där hindren ligger på 1,40/1,45, i morgon fredag.

De fyra bästa juniorerna och de fyra bästa YR-ryttarna från höstfinalen i Friends Arena är direktkvalificerade till vårfinalen som äger rum i samband med Gothenburg Horse Show. Genom Andra chansen och Sista chansen kommer ytterligare åtta ekipage att kvala till Scandinavium – läs mer om reglerna för Arena Youth Tour.

Resultat uppvärmningsklass

Slutställning inför höstfinalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden