Hoppning
29 september 2020 10:03

Ungdomstour i hoppning på GHS och SIHS

SamarbeteGothenburg Horse Show och Sweden International Horse Show går nu samman och startar Arena Youth Tour, en hopptävling för juniorer och young riders med kval runt om i landet och finaler på både GHS och SIHS. När den nya touren drar igång avslutas de tidigare junior- och young rider-klasserna Young Rider Best Friends, Morgondagens vinnare och GHS Young Rider Cup.

Ungdomstour i hoppning på GHS och SIHS
Julie Carlberg vann Morgondagens Vinnare 2020 med CC Stud's Fidelity. Foto: Roland Thunholm

– Det känns jätteroligt att två av våra största arrangörer går ihop och gör det här tillsammans för våra unga ryttare. Att i samma serie få chansen att rida i både Friends Arena och Scandinavium är helt unikt och en ovärderlig erfarenhet för nästa generations landslagsryttare, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, i ett pressmeddelande.

Arena Youth Tour rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för young riders. Ryttarna kan rida tre kval under hösten och vintern – på Strömsholm, i Södertälje och i Helsingborg – och tar sig därefter till den första finalomgången, som avgörs under Sweden International Horse Show. Den andra finalomgången går under Gothenburg Horse Show i påsk 2021, och där utses en totalsegrare.

Värdefull erfarenhet

– Jag vet personligen hur mycket det betyder att tidigt få chansen att rida på de största och bästa arenorna. Det är väldigt värdefullt att ha på erfarenhetskontot och jag är glad över att vi nu kan öppna dörrarna för ungdomsryttarna till båda de här supertävlingarna. Det ska bli kul att följa dem på banan, säger Malin Baryard Johnsson, landslagsryttare och sportchef för Sweden International Horse Show, i pressmeddelandet.

Att Arena Youth Tour drar igång betyder också slutet för de tidigare junior och young rider-klasserna på GHS och SIHS – Young Rider Best Friends, Morgondagens vinnare och GHS Young Rider Cup.

Säsongen 2020/2021

Kval – vecka 47 Strömsholms Ridsportförening
Kval – vecka 49 Södertälje Ridklubb
Kval – vecka 5 Helsingborgs Fältrittklubb

Finalomgång 1 – vecka 7 Sweden International Horse Show
Finalomgång 2 – vecka 13 Gothenburg Horse Show

Fullständiga regler för Arena Youth Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden