Dressyr, Ponny
9 juni 2020 19:02
Ridsportplus

Ungern vill ha samlat dressyr-EM för ponny och unga ryttare

MästerskapDet kan bli EM i dressyr för ponnyryttare och juniorer – trots att de båda mästerskapen tidigare ställts in. Ungern har dykt upp som ny arrangör och inom kort ska FEI fatta beslut i frågan.

Ungern vill ha samlat dressyr-EM för ponny och unga ryttare
Mary Sophie Haid Bondergaard är en av ryttarna i ponnydressyrens spetstrupp. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I mitten av maj meddelade tilltänkta arrangören av ett samlat ponny-EM, den polska arrangören i Strzegom, att det inte blir något ponny-EM i juli som planerat. Dessförinnan hade dressyr-EM för juniorer och Young Riders i England ställts in.

Sedan dess har flera ansträngningar har gjorts från olika håll för att ändå få till ett EM inom ungdomsdressyren, och nu kan det vara på väg att lyckas.

Den ungerska arrangören av dressyr-EM för children och U25 har ansökt om att få arrangera EM även för ponnyryttare, juniorer och Young Riders. Detta skulle då ske i augusti.

− Det vore fantastiskt om det kunde bli ett ponny-EM, säger Pytt Hamberg, landslagsledare för ponnydressyren.

En förfrågan har gått ut till alla nationer om hur de ställer sig till ett samlat EM i dressyr för ponny och ungdom.

− Vilka nationer som väljer att delta vet vi inte ännu. Varje nation får utifrån sina förutsättningar ta beslut om att delta eller ej – om det blir ett EM, fortsätter hon.

Även Sverige får fatta det beslutet, och det finns en hel del att ta hänsyn till och lösa, konstaterar Pytt Hamberg.

− Det handlar om öppna gränser på resvägen, försäkringsfrågor, sjuk- och hälsovårdsfrågor och annat. När beslutet kommer från FEI, ja, då vet vi vad vi har att arbeta efter. Vi är intresserade av att det blir ett EM, men måste också vara säkra på att allt fungerar, säger Pytt Hamberg.

Ett samlat dressyr-EM i Ungern skulle genomföras i augusti. Just nu ligger planen att EM i dressyr för U25 och Children ska avgöras 18-23 augusti, och de andra mästerskapen skulle docka an till dessa datum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden