Sverige
24 augusti 2020 11:12

Unghäst skrämdes av åskan – räddades ur å

UPPDATERADEfter en stor räddningsinsats i skånska Maglasäte fick 1-åriga Dolly till slut fast mark under hovarna på söndagen. Det unga stoet hade förmodligen blivit skrämd av åskan och rymt ur hagen för att sedan gå ner sig i en å. "Detta är en häst som jag hoppas mycket på", säger ägaren Karolina Strid.

Unghäst skrämdes av åskan – räddades ur å
Hästen Dolly får hjälp av en brandman i den otillgängliga ån. Foto: Privat

Det var på söndagen som räddningstjänsten larmades till en hage i Maglasäte utanför skånska Höör. Där hade 1-åriga hästen Dolly gått ner sig i en å efter att ha försökt rymma från hagen. Ett tiotal räddningsarbetare hjälptes åt med att sätta remmar runt det unga stoet för att kunna dra upp henne ur vattnet. Det rapporterar Skånska Dagbladet.

Dolly mår under omständigheterna bra, men ägaren Karolina Strid var lite chockad. Hon tror att åskan kan ha skrämt hästen.
– Detta är en häst som jag hoppas mycket på och jag är innerligt tacksam över att hon klarade sig oskadd. Förmodligen tack vare att jag hittade henne tidigt, säger hon till Ridsport.

Hästen, som kallas för Dolly, är född 2019 och är efter Diamant de Semilly-Emmerton.
– Vi tycker det är roligt med unghästar och att ta fram dem en bit på vägen. Vi tar cirka två föl om året och hon är en egen uppfödning, berättar Karolina Strid som jobbat som ryttare i tio år, men som nu har hästarna som hobby tillsammans med sin lillasyster.

Dollytorraland
Lilla Dolly är uppe på torra land igen. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden