Avelsnyheter
18 november 2019 10:38

Unghäst-VM i dressyr tillbaka till Holland

Tillfällig flyttDet blir en kort sejour för unghäst-VM i Tyskland nästa sommar. Redan året därpå är mästerskapet tillbaka i Ermelo.

Unghäst-VM i dressyr tillbaka till Holland
Andreas Helgstrand med Jovian - 5-årig världsmästare i den hittills tuffaste konkurrensen någonsin. Foto: Pernilla Hägg

Unghäst-VM i dressyr genomfördes under nästan 20 års tid i tyska Verden innan det flyttades till avelsförbundets KWPN:s och det holländska ridsportförbundet KNHS:s högkvarter i Ermelo, Holland. Där har det genomförts de senaste fyra åren men nästa år blev det bestämt att mästerskapet för de unga hästarna ska flyttas tillbaka till tyska Verden.

Det blir högst tillfälligt. FEI har nu beslutat att arrangören i Ermelo för förtroendet igen de därpå tre kommande åren, 2021-2023.
­­- Den första upplagan av världsmästerskapet blev en stor succé och det faktum att vi har förbättrat arrangemanget varje år gör att vi anser att vi har etablerat ett förstklassigt event. Verden var igen vår konkurrent och det är otroligt att vi åter får organisera detta extraordinära mästerskap tre år framåt, kommenterar Joris Kemperman, från den holländska arrangörens sida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden