Världen
19 juni 2020 09:59

Unghästar tros ha dödats av vargar

AttackDet finns starka misstankar om att två unghästar på bete i Tyskland har dödats av vargar.

Unghästar tros ha dödats av vargar
Vargstammen i Tyskland har ökat på senare år. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Det är tyska ridsportmagasinet St Georg som berättar om de dödade unghästarna utanför Nienburg i den tyska delstaten Niedersachsen .

Två åringar ska ha hittats döda på sitt bete nyligen. Den ena hittades inne i beteshagen, den andra i ett dike en bit därifrån. Även en tredje häst har skador och det är oklart om den kommer att överleva.

Vargkonsulten Hubert Wichmann har utifrån sin bedömning av skadorna enligt tidningen ha sagt att det med stor sannolikhet handlar om en vargattack och att detta bekymrar honom. Vargar ger sig normalt inte på så stora djur som hästar, men har de en gång gjort det och lyckats kan de göra det igen, uppger han.

DNA-prover är tagna på de döda hästarna. Med hjälp av dessa finns det förhoppning om att det ska gå att se om det är vargar som har varit framme.

Vargar är skyddade i Tyskland och på senare år har vargstammen ökat till över 100 individer. De flesta av dem finns i trakterna utanför Berlin. I det område där de döda hästarna nu hittades har det tidigare varit bekräftade vargattacker mot tamdjur som får och även ett föl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden