Avelsnyheter
17 juli 2015 18:53

4-årige Oh My Lord glänste

Efter två tävlingsdagar har årets ungponnyfinaler i dressyr avgjorts i samband med ponny-SM i dressyr på Gävle Ponnyklubb. En som utmärkte sig lite extra var Oh My Lord, under Denice Nielsen, segraren för 4-åringar grupp 2. De kom över 90 procent i båda kvalen och slutade på snittprocenten 91,1.

4-årige Oh My Lord glänste
Oh My Lord och Denice Nielsen med totalprocenten 91,1 vann klassen för 4-åringar grupp 2.

Ungponnyfinalerna avgörs i två omgångar och bäst snittprocent efter två starter vinner. Ekipagen i samtliga åldersklasser och grupper bedöms enligt ”Allmänt intryck unga ponnyer”. Det utsågs sex segrare, två 4-åringar, 5- åringar och 6-åringar eftersom ryttaråldern är fördelad i två grupper.

Tävlingens högsta procent nåddes av Denice Nielsen, 19 år, med den 4-årige D-ponnyn Oh My Lord (val e FS Daddy Cool-Dornick B, uppf/äg Pytt Hamberg) tävlandes för Djursholms RK. De fick över 90 procent i båda kvalen och slutade på snittprocenten 91,1.
– Helt otroligt, vilken dag, utbrast den lyckliga segraren Denice Nielsen efter prisutdelningen.
– Under ritten igår satt jag bara och log hela tiden, han är en helt fantastisk ponny att rida och vi slåss nästan hemma om vem som ska rida honom, säger hon och klappar om sin tävlingskompis.
Oh My Lord ägs av uppfödaren Pytt Hamberg, som även tränar ekipaget. Denice berättar att de red in honom under sommaren 2014, när Lord var tre år.
– Det är den här dagen vi har kämpat för sen förra sommaren, berättar Denice och berömmer samtidigt det teamwork de haft under året.

Denice berättar att ”Lord” är en väldigt glad och cool ponny, som inne på banan blixtrar till och glänser. De lyser ikapp och det syns att ”Lord” njuter av all uppmärksamhet och vet om att han är bäst idag, och just nu den bästa 4-åriga ponnyn i Sverige.
– Jag är jätteglad över att den här möjligheten finns för oss, det är det roligaste jag vet att utbilda och rida ungponny, säger Denice.

Hon ska få fortsätta rida och utbilda Oh My Lord några år till innan han ska säljas. Hur det än blir så är Denice helt säker på att den ryttare som tar över honom kommer få mycket roligt och en fantastisk tävlingsponny. För detta är bara början på en förhoppningsvis lång framgångssaga för den 4-åriga Oh My Lord.

Text: Rosalie Sjöberg

Samtliga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden