Hoppning
21 april 16:05

Rolf-Görans OS-häst igång med ny ryttare

Nyligen stod det klart att Stutteri Ask och Rolf-Göran Bengtsson går skilda vägar. Rolf-Göran blev då av med OS-hästen Unita Ask, som nu har debuterat med sin nya ryttare.

Rolf-Görans OS-häst igång med ny ryttare
Rolf-Göran Bengtsson och Unita Ask flög fram tillsammans under flera års tid.

I mars kom beskedet att Rolf-Göran Bengtsson och hans huvudsponsor Stutteri Ask skulle dela på sig och att Rolf-Göran förlorade Unita Ask. Nu har Unita debuterat med en ny ryttare. Det är 38-åriga brasilianaren Yuri Mansur och de debuterade i går i Belgien i en tvåstjärnig 1,35 med dubbelt felfritt och placering.

Två silver i landets mästerskap
Yuri Mansur sålde Cornet Obolensky-sonen Cornetto K 2015 och investerade därefter i sina främsta hästar Babylotte och Quarts de la Lande. Cornetto K såldes till Athina Onassis och tävlades av hennes dåvarande man Dodi De Miranda hela vägen fram till OS i Rio innan Alberto Zorzi tog över.

Yuir Mansur tävlar just nu bland annat Global Champions Tour med 1,60-hästen Babylotte. Bland de främsta meriterna, enligt hans hemsida, finns två silver i brasilianska mästerskapen och att tre gånger ha kvalat in till världscupfinalen.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar