Dressyr, Ponny
10 december 2020 15:40
Ridsportplus

Untouchable till Ebba Lindholm

Nytt ekipageUnder två år har Untouchable, som ägs av en norsk familj, tävlats av Emma Kåberg. Nu har "Otto" fått en ny ryttare, då han flyttat hem till SM-silvermedaljören Ebba Lindholm.

Untouchable till Ebba Lindholm
Emma Kåberg och Ebba Lindholm tillsammans med Otto, som Untouchable kallas. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Untouchable (val -04, e Veronas Gerswin-Urbino, upp Anna Hanson och Monicka Bergenstam Hanson, äg Magnus Hillern) tävlades tidigare av familjen Hillerns dotter, men under 2019 och 2020 har Emma Kåberg lotsat den bruna valacken på tävlingsbanorna. Ekipaget blev bland annat fyra på SM i Helsingborg i november.

Efter att Emma nu gått över till häst har Otto, som Untouchable kallas, flyttat till ännu en svensk toppryttare inom ponnydressyren – Ebba Lindholm är den som tagit över tyglarna.
– Vi känner Emma och hennes familj sedan tidigare, så vi har planerat för det här ett tag nu, berättar Ebba.

Ebba Lindholm och hennes familj lånar 16-årige Otto av familjen Hillern i Norge, och det finns än så länge en plan för att valacken stannar under 2021.
– Det känns kul att ta steget upp på riktigt nu, man får ju tävla mer på D-ponny, konstaterar Ebba, som bland annat ridit Nordiska Mästerskapen på C-ponny, och nyligen tog hem silvret på SM med B Caprice. B Caprice är nu såld och ska gå som läromästare åt Tuva Böhling.

Tre år kvar på tävlingsbanan

Ebba är 13 år i år och har därmed tre år kvar innan hon faller för åldersstrecket för att tävla internationellt. I stallet finns ytterligare en D-ponny.
– Det är lite längre kvar med honom. Otto är ju redan på högsta nivå, och väldigt pigg och fräsch. Det känns väldigt bra, han har varit här en vecka ungefär och det känns redan som om vi har utvecklats.

Vad är Ottos starka sida?
– Han har väldigt mycket motor, han är väldigt framåt och tycker det är kul att jobba.

Hur ser planen ut för 2021?
– Om det blir tävlingar så hoppas jag att vi kan komma ut och tävla och ha roligt, och kanske rida ett mästerskap – det är målet, avslutar Ebba.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ebba Lindholm (@ebbalindholmm)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden