Avelsnyheter
12 november 2017 15:47

Uppfödare fick anrika priser

Leif Nilsson, Marie Haward, Tun Albertson och Per-Arne Persson har fått ta emot anrika vandringspriser för sina framgångsrika SWB-uppfödningar.

Uppfödare fick anrika priser
Patrik Kittel och Deja har representerat Sverige i många sammanhang. Foto: Kim C Lundin

Det är den årliga rankningen av World Breeding Federation for Sport Horses, WBFSH, som avgör vilka uppfödare av SWB-hästar som prisas på det här sättet varje år.

Patrik Kittels tävlingskompanjon Deja (SWB sto f 2004 e Silvano-Don Schufro, uppf/äg Marie Haward) är den högst rankade svenskfödda hästen i alla kategorier med en tionde plats på årets lista. För detta fick stoets uppfödare Marie Haward ta emot vandringspriset Gasparipokalen för tredje året i rad. Det berättar SWB på sin webbplats.

På hoppningens rankning är Ohlala (SWB sto f 2004 e Orlando-Cardento, uppf, Leif Nilsson, äg The Ohlala Group) högst rankade svenskfödda häst. Hon rids av Lauren Hough, USA, och ligger på plats 12. Leif Nilsson uppmärksammades genom att få Valörpokalen, och även för honom var det tredje gången han fick utmärkelsen.

I fälttävlan finns högst rankade SWB-häst först på plats 98 genom Focus Filiocus (val f 2007 e Feliciano-Be My Chief xx uppf/äg Tun Albertsson). Han reds av Niklas Lindbäck i det svenska bronslaget på EM – och är numera EM-silvermedaljör efter att Tyskland har fråntagits sin medalj i efterhand på grund av otillåten medicinering av en häst. Tun Albertsson har nu fått vandringspriset Illusterpriset för sin uppfödning.

Familjen Tatis Anderssons pris delats ut till ett framstående avelssto, och i år gick detta pris till Per-Arne Persson för hans avelssto Delight (e Don Schufro u Marlén). Hon har fått tio avkommor, varav sex har fått diplom. Quarton har både segrar och placeringar i Breeders Trophy tillsammans med Yvonne Österholm och har även deltagit i unghäst-VM.  Delight har också lämnat stoet Dorette som varit placerad i Breeders Trophy och Diod som har segrat i Rikssto, varit finalist i Breeders Trophy för 4-åringar samt i Scandinavian Open i somras. Delight är också mor till hingsten Demand som godkändes vid årets bruksprov.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden