Nyheter
17 oktober 2017 17:29

Utbildning på Flyinge får kritik

UtbildningFör mycket stalltjänst, de studerandes synpunkter behöver tas bättre till vara och den pedagogiska förmågan hos lärarna måste säkras.
Det är några saker som Myndigheten för yrkeshögskolan kritiserar Flyinges utbildning Unghästutbildare för.

Utbildning på Flyinge får kritik
Kritiken mot unghästutbildningen handlar bland annat om att eleverna har för många timmars stalltjänst. Foto: Stina Qvarnström

Myndigheten för yrkeshögskolan kritiserar utbildningen Unghästutbildare som ordnas av Flyinge AB för att inte hålla tillräckligt hög kvalitet. Utbildningen får näst lägsta betyget på en fyragradig skala. Detta berättar tidningen Sydsvenskan.

Uppfyller inte kraven

Utbildningen uppfyller inte kvalitetskraven och håller inte tillräckligt hög kvalitet. Myndigheten menar bland annat att eleverna har oprotionerligt mycket stalltjänst, att deras synpunkter behöver tas bättre tillvara och att den pedagogiska förmågan hos lärarna måste säkras.

Får också beröm

En del brister har redan rättats till, de studerande har till exempel redan fått stalltjänst färre helger. Utbildningen fick också en del beröm av myndigheten.

– Det finns väldigt mycket gott de säger om utbildningen och det är vi glada och stolta över. Det finns saker som vi behöver förbättra och det har vi fått konkreta förslag på av myndigheten. Det är fullt möjligt att göra, jag ser inga konstigheter i det, säger utbildningschefen Becky Evensen till Sydsvenskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden