Dressyr
28 mars 2012 20:20

Uttagning till UVM i dressyr

(Uppdaterad) Policyn för uttagningen till årets unghäst-VM i dressyr är klar. ASVH och Svenska Ridsportförbundet är överens om att det enbart blir svenskfödda 5- och 6-åringar i truppen till Verden, Tyskland.

Den stora förändringen mot tidigare är att det inte längre är möjligt för godkända hingstar födda utomlands att tävla för Sverige. Regeländringen är föranledd av förra årets mycket omdiskuterade uttagning av Sir Dee.

Uttagning till årets unghäst-VM kommer att ske vid två observationstävlingar och uttagna ekipage kommer att presenteras under Falsterbo Horse Show.

Uppdatering 22 mars
Enligt vad Ridsport erfar från flera källor pågår diskussioner för att åter tillåta utlandsfödda godkända hingstar i truppen. Policyn är inte skriven i sten än, laget behöver toppas så långt det är möjligt för att marknadsföra Sverige och SWB bäst, menar en av källorna.

Uppdatering 28 mars

På onsdagen gick Ridsportförbundet ut med bestämmelserna, vilka slog fast att utlandsfödda godkända hingstar inte kommer att kunna representera Sverige på unghäst-VM i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden